Viola

Lahjoitus väkivallan vastaiseen työhön

Kokoomuksen mikkeliläinen kansanedustaja Lenita Toivakka lahjoitti merkkipäivälahjatilinsä tuoton 3500 euroa käytettäväksi lähisuhdeväkivallan vastaiseen työhön Etelä-Savossa.

- "Viola tekee ensiarvoisen tärkeää työtä lähisuhdeväkivallan ehkäisemiseksi sekä auttaa ja tukee väkivallan uhreja. Lähisuhdeväkivalta on yhtä yleistä maakunnassamme kuin muuallakin Suomessa. Sitä esiintyy kaikissa yhteiskuntaluokissa ja usein uhreina ovat myös perheen lapset", toteaa Toivakka

Lähisuhdeväkivallan uhrille avun hakeminen ei ole helppoa. Yhteiskunnan tarjoama tuki on vielä riittämätöntä. Kunnissa ei ole selkeää mallia, miten uhreja voitaisiin auttaa väkivallan kierteestä ulos. Jokaiseen Etelä-Savon kuntaan tarvitaan perheväkivallan vastainen toimintaohjelma. Turvakotipaikkoja tarvitaan itäiseen Suomeen lisää.

Väkivallasta koituu myös kustannuksia. Naisiin kohdistuvan väkivallan on arvioitu vuositasolla maksavan yhteiskunnalle 91 miljoonan euroa. Uhrin maksama henkinen hinta on mittaamaton. Tietoa ja tukea tarvitaan paljon lisää, samoin avointa keskustelua hyvin yleisestä ongelmasta yhteiskunnassamme.

- "Viola on tehnyt uraauurtava työtä lähisuhdeväkivallan vähentämiseksi. Ehkäisemällä lähisuhde ja lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa voidaan katkaista usein sukupolvelta toiselle jatkuva väkivallan kierre", korostaa Toivakka