Tammikuu 2014

Hyvää alkanutta vuotta, Hyvät Ystävät

Tammikuussa on ollut aikaa rentoutua, lenkkeillä Ringon kanssa ja kerätä voimia tulevaan kevätkauteen.

Eduskuntatyö alkaa kuitenkin ensi viikolla ja töitä tulee varmasti riittämään. Luvassa on tämän eduskunnan viimeinen istuntokausi. Kokoomuksen eduskuntaryhmä lähtee kevääseen reippain ja vastuullisin mielin.

Isoja asioita on tulossa eduskunnan käsittelyyn. Kunta- ja soteuudistus etenevät. Kun lausuntokierrokset kunnissa ovat päättyneet, saamme lait eduskunnan käsittelyyn. Toki tiedossa oleviin perustuslaillisiin ongelmiin on siihen mennessä löydyttävä ratkaisut. Kevään aikana valiokunnissa käsitellään myös mm. alkoholilain kokonaisuudistusta, puolustusvoimauudistusta ja varhaiskasvatuslakia. Saamme eduskunnan käsittelyyn myös useita kansalaisaloitteita, kuten aloitteet tasavertaisesta avioliittolaista sekä järkevämmistä tekijänoikeuksista.

Myös talous työllistää päättäjiä. Uusimpien valtiovarainministeriön ennustelaskelmien mukaan lisäsopeutuksen tarve on yli kolmen miljardia euroa, mutta tarve tulee tarkentumaan maaliskuussa. Kevään kehysriihen yhteydessä päätetään tarvittavista toimista. Eduskuntaryhmämme osallistuu tähän työhön valmistelemalla omat näkemyksensä tarvittavasta sopeutuksesta ja sen toteutuksesta. Osallistun työryhmään, jossa pohdimme menopuolen toimia, joilla varmistetaan talouden kestävyys.

Joka tapauksessa verojen korotusten ja menoleikkausten lisäksi on pohdittava sitä, miten synnytämme lisää työpaikkoja, edistämme työllistämisen mahdollisuuksia ja parannamme kilpailukykyämme.

Yrittäjiä kuunnellaan

Eduskuntaryhmän yrittäjyyskiertue on hyvässä vauhdissa. Tarkoituksena on kohdata yrittäjiä ympäri maata ja kuulla heidän näkemyksiään siitä, miten Suomesta rakennetaan maa, jossa työntekoon, yrittämiseen ja työllistämiseen kannustetaan.

Tapaamisissa olemme kansanedustajakollegoiden kanssa kuulleet yrittäjiä ja saaneet runsaasti evästystä omaan työhömme. Kaikki näkemykset ja kokemukset siitä, miten Suomesta tehdään entistä yrittäjäystävällisempi maa, kuullaan mielellään. Keskusteluiden pohjalta kootaan 10 kohdan ohjelma päätöksenteon tueksi.

Yrittäjien kohtaaminen jatkuu vielä – ohjelmaan voit tutustua tarkemmin yrittäjyyskiertueen sivuilla.

Etelä-Savon kansanedustajien maakuntapäivät

Perinteeksi muodostunut tammikuinen kansanedustajien maakuntakierros suuntautui tänä vuonna Savonlinnaan ja Mikkeliin. Paikallisten vaikuttajien ja toimijoiden tapaamiset ovat hyvä tapa päivittää itsensä ajantasalle, siitä mitä maakunnassa tapahtuu ja missä mennään. Tärkeää tietoa niin paikalliseen, maakunnalliseen kuin valtakunnankin päätöksentekoon.

Mikkelissä pääsimme tutustumaan mm. uuden turva- ja materiaaliteknologian innovaatiokeskukseen, TUMAan sekä sen eri toimijoihin. Yhtenä kohteena oli Environics Oy ja sen kansainvälinen puolustus- ja turvallisuusosaaminen.

Eurovaaliasetelmia

Seuraaviin Euroopan parlamentin vaaleihin on vajaa neljä kuukautta ja kokoomuksen jo nyt huikea ehdokaslista täydentyy koko ajan. Istuvien meppien lisäksi olemme saaneet uusia ehdokkaita tuomaan omaa osaamistaan ja näkemyksiään politiikkaan. Kaakkois-Suomen kokoomus on asettanut pääministerin erityisavustaja Antti Häkkäsen omaksi ehdokkaakseen. Ministeriryhmästämme Alex ja Henna omalla kokemuksellaan ja osaamisellaan lisäävät varmasti koko vaalien kiinnostusta.

Osa ehdokkaista on jo aloittanut oman kampanjointinsa. Kannustankin kaikkia lähtemään mukaan tekemään mielenkiintoista työtä ehdokkaiden ja puolueemme aatteiden puolesta. Ehdokkaisiin voit tutustua puolueen eurovaalisivuilla ja vielä perusteellisemmin heidän omilla kotisivuillaan. Kaakkois-Suomessa vaalitoimintaan liittyen voit olla yhteydessä Kaakkois-Suomen Kokoomuksen piiritoimistoon.

Kaikki innolla mukaan lisäämään tulevien vaalien ja tietenkin tukemaan ehdokkaita!

Maakuntajohtajan haku loppusuoralla

Maakuntaliitolla on edessään työntäyteinen vuosi. Liittoa työllistävät erityisesti maakuntaohjelma, Euroopan unionin uusirakennerahastokausi ja uudet vaihemaakuntakaavat. Lisäksi pöydällä ovat monet edunvalvonnan isot tehtävät liikenteestä osaamisen ja työvoiman turvaamiseen, kuntataloudesta ohjelmarahoitukseen.

Uuden maakuntajohtajan hakuaika päättyi tänään perjantaina. Kiinnostusta on ollut kiitettävästi ja olen varma, että seuraava maakuntavaltuuston kokous maaliskuun lopussa pääsee valitsemaan osaavaa henkilöä maakuntamme johtoon. Hänellä on tärkeä rooli koko maakunnan edunvalvonnassa ja maakuntaliiton asioiden hoitamisessa.