Soinia ei kiinnosta suomalaisten terveys

Kokoomuksen Toivakka: Soinia ei kiinnosta suomalaisten terveys

”Perussuomalaiset ovat lupailleet omaa sote-malliaan, kun hallitus julkistaa omansa. Mallia ei kuitenkaan ole kuulunut, vaikka perussuomalaiset kritisoivat sekä hallituksen että keskustan mallia”, Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka ihmettelee. Hänen mukaansa viimeistään nyt myös perussuomalaisten pitäisi kertoa suomalaisille, miten terveyspalveluiden saatavuus turvataan kun väestö ikääntyy ja palvelutarve kasvaa.

”Milloin perussuomalaiset kiinnostuvat suomalaisten asioiden hoitamisesta? Hassuja sutkautuksia heitellään ja ministerinsalkkuja jaellaan, mutta milloin perussuomalaiset ryhtyvät työhön ja alkavat kantaa vastuuta Suomesta ja suomalaisista”, Toivakka kysyy. Hänen mukaansa kyse on vakavasta asiasta, joka vaikuttaa kaikkien kansalaisten arkeen ja terveyteen.

”Soinin kommenteissa terveyskeskuksista ei tarjota mitään ratkaisuja”, Toivakka ihmettelee. Hän muistuttaa, että sosiaali- ja terveysmenot vievät jo nykyisellään yli puolet kuntien budjeteista. Lisäksi merkittävä osa terveydenhuollon rahoista menee erikoissairaanhoitoon.” Myös asiantuntijat ovat yhtä mieltä siitä, että tekemisen tapaa on uudistettava. Terveyskeskukset on saatava kuntoon. Lääkäreille, sairaanhoitajilla ja terveydenhuollon ammattilaisilla on oltava parhaat mahdolliset puitteet työskennellä”, Toivakka linjaa.  

”Kuntalaisen on päästävä ajoissa lääkäriin ja hoitojonoissa seisottamisen on loputtava. Vastuukuntamallin avulla voidaan varmistaa palvelujen laatu ja huolehtia kuluista. Kun joku kantaa vastuun, on terveydenhoidon suunnittelu luotettavampaa”, Toivakka sanoo. ”Kokoomuksen ja hallituksen tavoitteena on vähemmän hallintoa, paremmat palvelut ja läpinäkyvämpi päätöksenteko”, summaa Toivakka.