Rahaa viitostielle ja nuorille

Toivakka:  Riihestä rahaa Viitostielle ja nuorille!

Toivakka riemuitsee, että Viitostie Mikkeli-Juva perusparannustyöt lähtevät käyntiin jo tällä hallituskaudella. Pitkään jatkunut työ palkitaan viimein. "On riemunkiljahduksen paikka, että hankalasta taloustilantesta ja sopeutustoimista huolimatta ykköshankkeemme etenee", iloitsee Toivakka.

Kehysriihen  päätöksillä taitetaan uskottavasti velkaantuminen. Kuluneen vuoden sisällä Jyrk i Kataisen hallitus on päättänyt jo yli 5 miljardin euron  sopeutustoimista.  Jo keväällä tehtyjen päätösten lisäksi riihessä tänään päätettiin 2,5 miljardin säästöistä ja veronkorotuksista. Säästöjä ei kuitenkaan tehdä yhtään enempää kuin on tarve. Onkin hienoa, että samanaikaisesti kehysriihen päätöksillä  panostetaan voimakkaasti kasvuun ja yrittäjyyteen. Kannustamalla yrityksiä investoimaan luodaan uusia työpaikkoja eri puolelle Suomea.

Kataisen hallitus pitää nuorille antamansa lupauksen. Ammatillista ja  oppisopimuskoulutusta lisätään. Kehysriihen päätökset myös kannustavat nuoria aiempaa enemmän aktiivisuuteen. Esitys täydentää hienosti jo hallitusohjelmassa sovittua nuorten yhteiskuntatakuuta, toteaa Toivakka.  

Erityisen paljon Toivakka riemuitsee poliisien ja arjen turvallisuuden saamasta panostuksesta. 30 miljoonan euron lisä poliisien kenttätyöhön oli viisas ja tarpeellinen päätös.