Oppositiolla suunta hukassa

Toivakka: Oppositiolla suunta hukassa

Kokoomuksen kansanedustaja, eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakka on harmissaan ensi vuoden budjettia koskevan lähetekeskustelun laimeasta sävystä.

- On tärkeää, että asioista keskustellaan ja epäkohtia nostetaan esiin. Se on hyvien päätösten perusedellytys. Nyt on kuitenkin sorruttu pelkkään vaihtoehdottomaan kritisointiin, Toivakka harmittelee.

Toivakan mukaan opposition puheenvuoroissa toistuvat vuorotellen vaatimukset velan taittamisesta ja menojen lisäämisestä. Toivakka ihmetteleekin, mitä oppositio oikein haluaa.

- Todellisia, vastuullisia vaihtoehtoja ei ole joko kyetty tai haluttu esittää. Tämä on kuitenkin parlamentaarisessa demokratiassa ollut nimenomaan opposition rooli, Toivakka sanoo.

Vaihtoehtojen lisäksi Toivakka on jäänyt kaipaamaan budjettikeskustelulta vastuullista ajattelua.

- Historiamme tapahtumat ovat vaatineet kylmähermoista ja järkiperäistä ajattelua. Suomalaiset ovat tunnettuja ratkaisukeskeisestä tavastaan kohdata haasteet. Viikon keskustelujen perusteella tuntuu, että oppositio on joko umpiväsynyt tai linjausten suunta on hukassa, Toivakka toteaa.