Naisten asiantuntijuus on voimavara

Naisten asiantuntijuus on voimavara

Tulevat kuntavaalit ovat Mikkelin kannalta tärkeät. Seuraavalla kaudella ratkotaan, miten turvaamme laadukkaat sosiaali- ja terveyspalvelut lähellä kuntalaisia, miten hoidamme vanhuksemme, miten luomme turvallisen kasvuympäristön lapsille ja nuorille. Talous haastaa kotikuntaamme ja tarvitsemme kipeästi elinvoimaisia yrityksiä ja uusia työpaikkoja.

Tosiasioiden tunnustaminen ei ole kaikille puolueille ja ehdokkaille helppoa. Osa onkin jo työntänyt päänsä pensaaseen tai huutelee kovaa kaukalon laidalta. Vastuullisessa päättäjässä sen sijaan tosiasioiden tunnustaminen herättää halun uudistaa yhteiskuntaa paremmaksi, jotta voimme säilyttää sen mikä on kaikkein tärkeintä. 

Suomalainen väestö ikääntyy, lapsia syntyy liian vähän ja palveluiden tarve kasvaa. Samaan aikaan nuorten syrjäytyminen on vauhdittunut ja moni joutuu elämän sivuraiteelle. Suuri yhteinen haasteemme onkin pitää huolta niin tulevista kuin edellisistä sukupolvista ja taata heille turvallinen arki ja hyvät palvelut. Meidän on myös pidettävä talous vahvana ja velkataakka kurissa, ettemme rasita nuoriamme kohtuuttomalla talouden taakalla.

Kunnallisvaalien jälkeen tarvitaan enemmän naisia päättämään yhteisistä asioista. Naiset käyttävät monia kuntapalveluja enemmän kuin miehet, lisäksi kuntien henkilökunnasta lähes 80 prosenttia on naisia. Naisen asiantuntijuutta, tahtoa ja kokemusta ei ole varaa jättää käyttämättä, kun Mikkelin hyvää tulevaisuutta rakennetaan.

Kokoomuslainen vastuunkanto tunnetaan erityisesti haastavina aikoina. Nyt jos koskaan meitä todella tarvitaan rakentamaan Mikkelin hyvää tulevaisuutta!

Lenita Toivakka (kok.)

kansanedustaja