Marraskuu 2013

Hyvät Ystävät

Jälleen on kuukausi vierähtänyt ja paljon tapahtunut. Päällimmäisenä mielessä on hallituksen elokuussa sopima rakennepaketti, jonka päätöksiä odotellaan millä hetkellä hyvänsä. Suomen talouden kestävyysvajeen pienentämisessä rakennepaketin toteuttamisella on keskeinen merkitys. Vaikeita esityksiä on tulossa, jotka koskettavat meitä kaikkia.

Paketti sisältää sekä rakenteellisia uudistuksia että päätöksiä kuntien tehtävien ja velvoitteiden karsimiseksi. Tämä on tärkeää tuottavuuden lisäämiseksi sekä työllisyyden vahvistamiseksi ja talouden kasvun edistämiseksi.

Lähetän ensi viikolla uuden kirjeen, jossa avaan Suomelle tärkeitä päätöksiä tarkemmin.

Kokoomusnaisten edustajakokous Kouvolassa

Kaakkois-Suomen naiset järjestivät hienot puitteet ja osallistujat loivat lämpöisen tunnelman. Kiitos kaikille erittäin onnistuneesta kokouksesta. Teidän kanssanne on upeata tehdä yhteistyötä.

Sain myös kunnian jatkaa liiton puheenjohtajana. Olen suunnattoman otettu osoitetusta luottamuksesta. Varapuheenjohtajana jatkaa Sofia Vikman Tampereelta ja uutena valittiin Outi Kontio Huittisista. On hienoa päästä rakentamaan tulevaisuutta osaavien ja motivoituneiden naisten kanssa. Suomi tarvitsee kaikkien panosta haasteiden ratkaisemiseksi.

Maakuntajohtajan haku jatkuu

Uuden maakuntajohtajan haku jatkuu ensi vuoden alussa ja maakuntavaltuusto päätti ottaa käyttöön suostumusmenettelyn. Uskomme, että vähempi julkisuus voi laajentaa kiinnostuneiden joukkoa. Uuden johtajan valinnassa on tärkeintä hänen pätevyytensä vaativaan tehtävään. Siinä mielessä se, että monet puolueet ovat arvostelleet poliittisia virkanimityksiä, on tervetullutta. Kokoomus on nyt, kuten edelliselläkin kerralla vuonna 2007, valitsemassa parasta mahdollista maakuntajohtajaa. Tuolloin tuimme Viialaisen valintaa yhdessä SDP:n kanssa.

Maakuntavaltuusto hyvästeli Matti Viialaisen maanantain kokouksessaan, vaikkei hän itse hyvästeihin suostunutkaan. Oikeassahan Matti onkin, sillä hyvä yhteistyö hänen kanssaan jatkuu varmasti, kun hän joulukuun alussa aloittaa Etelä-Karjalan maakuntajohtajana. Yhteistyö maakuntien välillä on jo nyt tiivistä.

Kokoomuksessa tapahtuu

Uuden vaalipiirijaon mukaisesti Etelä-Savo ja Kymen vaalipiiri, johon myös Etelä-Karjala kuuluu, yhdistyvät ja kokoomuksen piiriorganisaatiot siinä samalla. 30.11. alkaen Etelä-Savon Kokoomuksen ja Kaakkois-Suomen Kokoomuksen jäsenyhdistykset muodostavat uuden piirin. Odotan innolla yhteistyötä uudessa piirissä.

Ensimmäinen yhteinen piirikokous on lauantaina Lappeenrannassa, jossa hyväksytään uudelle piirille säännöt ja valitaan piirihallitus. Olemme piirien kansanedustajakollegoiden Anu Urpalaisen ja Jukka Kopran kanssa paikalla. Lisäksi puolueen eurovaaliehdokkaista Aura Salla, Jari Andersson sekä kansanedustaja Pia Kauma osallistuvat kokoukseen.

Kansallinen Kokoomus puolue puolestaan täyttää tänä vuonna 95 vuotta. Etelä-Savossa taivalta juhlistetaan maanantaina 9.12. klo 12-14 kauppakeskus Stellassa järjestettävällä tilaisuudella. Iltapäivällä suuntaan Pieksämäelle Keski-Cafee:hen, jossa olen tavattavissa klo 15.30-16.30. Tervetuloa vaihtamaan ajatuksia ja kertomaan terveisesi eduskuntaan.

Yhteistyötä maakunnassa

Rakentavaa yhteistyötä tehdään myös Etelä-Savossa. Olen maakuntavaltuuston puheenjohtajana kutsunut koolle Pieksämäen, Savonlinnan ja Mikkelin johtoa keskustelemaan maakunnan tilasta ja tulevaisuuden ratkaisuista. Välillä itse asia, siis palveluiden turvaaminen, on jäänyt keskinäisen kiistelyn varjoon ja erimielisyyksiin keskitytty liikaa.

Uskon, että järkeviin ratkaisuihin kuitenkin päästään, kun maltetaan kuunnella toistemme mielipiteitä ja katsoa totuutta silmiin.

Joulukorttirahat lasten hyväksi

Yksi loppuvuoden perinteistä on ollut eduskunnan joulukorttien postitus. Tänä vuonna olen kuitenkin päättänyt korttien lähettämisen sijaan lahjoittaa nämä rahat uuden lastensairaalan tukiyhdistykselle. Haluan omalta osaltani olla tukemassa tärkeää hanketta ja lasten terveyttä sekä omalla esimerkilläni kannustamassa muitakin mukaan yhteisiin talkoisiin.

Lämmintunnelmaista joulunodotuksen aikaa ja hyvää itsenäisyyspäivää. Nauttikaamme juhlallisuuksista erityisesti, kun saamme valtakunnallisen paraatin maakuntaamme.