Lokakuu 2012

Syksyinen tervehdys eduskunnasta

Kuntavaalien varsinainen äänestyspäivä on tulevana sunnuntaina. Viimeisen reilun kuukauden ajan olen kiertänyt ympäri maakuntaa järjestetyissä tapahtumissa. On ollut mukava huomata se positiivinen ja uudistusmielinen henki, joka huokuu kokoomuslaisista kuntavaaliehdokkaista. On ollut ilo tavata vastuuntuntoisia ehdokkaita ja kampanjatyöntekijöitä ympäri maakuntaa.

Tätä vastuuntuntoisuutta tarvitaan tulevalla valtuustokaudella. Palveluiden tarve tulee kasvamaan tulevaisuudessa, kun työikäinen väestö suhteessa huollettaviin vähenee. Sosiaali- ja terveyspalveluiden rakennetta ei saada ennen vaaleja. Konkreettista esityksen puuttuminen on harmillista – kuntarakennelaki ja linjaukset ovat lähes valmiina, mutta homma kaatui demarien vaalijännitykseen.

Valitettavaa on, että vasemmistossa ideologia on ajanut järjen edelle. Vastakkainasettelu julkisen sektorin ja yritysten ja järjestöjen tuottamien palveluiden välillä on harmillinen. Epäluuloisuus muita kuin kunnan itsensä tuottamia palveluita kohtaan hämmentää. Parhaimmillaan nämä palvelut täydentävät palvelutuotantoa ja toimivat laadun kirittäjinä. Voit lukea tuoreimman kannanottoni tästä.

Lisäksi, tuotantotapa ei liity palvelurakenneuudistuksen valmisteluun. Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee avaa asiaa haastattelussaan.

Työtä tekevän työryhmän toimikausi kuitenkin jatkuu vuoden loppuun saakka. Siihen mennessä saamme varmasti toimivan mallin palveluiden turvaamiseksi.

Keskustan ajama maakuntamalli ei ole toimiva ratkaisu. Se lisää hallintoa, kustannuksia ja etäännyttää päätöksenteon kauas pois kuntapäättäjistä. Kainuussa tätä on jo kokeiltu.

Työ viitostien puolesta jatkuu

Valtion liikenneasioissa velloo. Liikenneviraston entinen pääjohtaja Juhani Tervala joutui luottamuspulasta johtuen eroamaan. Samalla valtatie 5:n kohtalon on herättänyt kysymyksiä. Tie on tärkeä väylä koko Itä-Suomen kannalta.

Valtiovarainvaliokunnan liikennejaoston jäseninä kuulimme molempia itse prosessista ja saimme tietoa siitä, miten tärkeät hankkeet etenevät.

Tapasin ministeri Kyllösen eilen ja hän vakuuttaa tiehankkeen etenevän suunnitellussa aikataulussa. Seuraavan kerran ministeriön väyläpolitiikasta kuullaan liikennejaostossa marraskuussa. Valtatie 5 on keskeinen edunvalvontahanke. Työ sen puolesta jatkuu.

Kaksi päivää vaaleihin

Kokoomus haluaa uudistaa Suomea vastuullisesti. Hyvinvointilupauksesta pidetään kiinni ja työtä tehdään päämäärätietoisesti. Uudistua pitää, jotta voimme säilyttää sen, mikä on arvokasta. Kokoomuslaiset uudistajat ympäri Suomen ovat tehneet töitä hyvällä yhteishengellä, tosiasiat tunnustaen ja toiveikkaina eteenpäin katsoen.

Tuntuu hyvältä kuulua puolueeseen, joka kantaa vastuuta ja katsoo tulevaisuuteen. Sanotaan KYLLÄ vahvoille kunnille, paremmille palveluille, yrittäjyydelle ja yhteistyölle – sanotaan KYLLÄ Suomiuudistukselle.

Hyvää syksyä ja muistakaa käydä äänestämässä! Kokoomuksella on valtavasti upeita ja osaavia ehdokkaita! Sunnuntaina saamme jännittää ja iloita, kun sininen tolppa nousee!

 

Hyvää alkavaa talvea ja iloa arkeen!
 

Lenita Toivakka

Aina on tilaa vielä yhdelle – 172

Kansanedustaja