Kerimäki 90v

Kokoomuksen Toivakka: Kyllä avoimelle keskustelulle sekä palvelutuottajien kumppanuudelle!

Kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Lenita Toivakan mukaan on harmillista, mikäli sosiaali- ja terveyspalveluja koskevia valtakunnallisia linjauksia ei saada julkistettua ennen vaaleja. SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jouni Backman sanoi tänään Itä-Savo –lehdessä, ettei linjausten puuttuminen estä keskustelua.

-Kyllä ihmisillä on oikeus tietää konkreettisemmin, miten kuntalaisille tärkeät palvelut aiotaan järjestää. Avoimen keskustelun kautta äänestäjät voivat muodostaa mielipiteensä ja ottaa asiaan kantaa vaaleissa, Toivakka toteaa.

Toivakka toivoo avointa keskustelua myös yhteistyön ja kumppanuuden potentiaalista sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisessä.

- Tuntuu, että vasemmistossa pidetään yrittäjien ja järjestöjen tuottamia palveluja lähtökohtaisesti epäilyttävinä. Mitä pahaa on siinä, että ikäihmisille annetaan hoivaa yksityisessä hoivakodissa, tai että Mannerheimin Lastensuojeluliitto luo turvaa lasten iltapäiväkerhoissa? Toivakka kysyy.

Kokoomus, kuten 86 prosenttia suomalaisista, suhtautuu myönteisesti siihen, että kunta tukeutuu terveyspalveluiden tuotannossa myös yksityisen sektorin toimijoihin.

- Meidän ei pidä ideologisin syin tuomita yhtään toimivaa tapaa tuottaa tehokkaasti laadukkaita palveluja.  Järjestöt ja yritykset täydentävät kunnan omaa palvelutuotantoa ja parhaimmillaan toimivat sekä laadun että tehokkuuden kirittäjinä. Julkisen ja yksityisen yhteistyöllä voidaan samalla tukea suomalaista pk-yrittäjyyttä, Toivakka sanoo.