Hyvä tyyppi verkostoja

Toivakka: Tarvitaan sukupuolineutraaleja Hyvä Tyyppi-verkostaja!

Suomalaisella yhteiskunnalla ei ole varaa jättää naisten osaamista ja kokemusta käyttämättä. Perinteiset Hyvä Veli verkostot ovat tulleet tiensä päähän. Nyt tarvitaan laajoja, sukupuolineutraaleja Hyvä Tyyppi verkostoja, toteaa Kokoomusnaisten puheenjohtaja Lenita Toivakka.

Kautta aikojen miehet ovat tukeneet toisiaan eteenpäin. Naisilla on opittavaa. Naisten on rohkeammin hakeuduttava ykköspaikoille ja naisten on myös aidosti tuettava toisiaan.

Työn, yrittämisen  ja perheen parempaa yhteensovittamista on jatkettava, jotta työelämän tasa-arvo nykyistä paremmin toteutuu.  Samalla Toivakka korostaa lapsen oikeutta turvalliseen lapsuuteen ja perheiden aitoa valinnanvapautta. Lasten hyvinvoinnin kustannuksella ei uraputkia voida jatkossakaan rakentaa.

Kun  isät ja äidit osallistuvat tasapuolisemmin lasten ja perheen arkeen, on naisten mahdollista antaa suurempi panos yhteiseen hyvään. Isän osuutta vanhempainvapaissa on lisättävä ja vanhemmuuden  kustannukset on jaettava tasaisemmin. Lapset ovat ilo ja rikkaus isille ja äideille ja koko suomalaiselle yhteiskunnalle, toteaa Toivakka lopuksi Pirkan Kokoomusnaisten 30-vuotisjuhlassa Tampereella.