Huhtikuu 2013

 Aurinkoiset aamut ja valoisat illat ovat olleet pitkän talven jälkeen tervetulleita. Ne ovat antaneet virtaa kiireisiin työviikkoihin. Samoin liikunta, jota olen taas pitkän flunssan jälkeen päässyt harrastamaan. Viime viikot on käyty välillä kiivastakin keskustelua hallituksen toimintakyvystä ja kehysriihen päätöksistä. Erityisesti  yritysverouudistuksesta  ja velkaantumisen taittamisesta sopeutustoimin on ollut puhetta julkisuudessa paljon. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet päätökset, joilla panostetaan siihen, että mahdollisimman moni työkykyinen pääsee työn syrjään kiinni. Samalla ehkäistään syrjäytymistä. Nuorisotakuuta vahvistetaan, osatyökykyisten työllistymistä helpotetaan, työn ja perheen yhteensovittamista edistetään ottamalla käyttöön uusi joustava hoitoraha ja porrastetut päivähoitomaksut. Yrittäjyyttä lisätään kasvattamalla kotitalousvähennyksen ylärajaa.Sote-ja kuntauudistus ovat edenneet takkuisesti. Tällä hetkellä Petterin Orpon vetämä työryhmä sovittelee asiantuntijoiden selvityksiä yhtenäisiksi linjauksiksi. Työ ei ole helppoa, mutta se on tehtävä. Lähipäivinä saamme jo kuulla miten uudistus etenee. Jo 1960 -luvulta lähtien on yritetty vahvistaa kuntien elinvoimaa ja uudistaa palvelutuotantoa.  Nyt on viimeinen hetki myös toteuttaa uudistus. Nykymallilla emme voi jatkaa, sillä kunnissa rahat loppuvat kesken.  Päättäjät eivät voi kunnissa enää varjella omaa etuaan ja vainHyvää ja aurinkoista kevättä, hyvät ystävät!

Aurinkoiset aamut ja valoisat illat ovat olleet pitkän talven jälkeen tervetulleita. Ne ovat antaneet virtaa kiireisiin työviikkoihin. Samoin liikunta, jota olen taas pitkän flunssan jälkeen päässyt harrastamaan.

Viime viikot on käyty välillä kiivastakin keskustelua hallituksen toimintakyvystä ja kehysriihen päätöksistä. Erityisesti  yritysverouudistuksesta  ja velkaantumisen taittamisesta sopeutustoimin on ollut puhetta julkisuudessa paljon. Vähemmälle huomiolle ovat jääneet päätökset, joilla panostetaan siihen, että mahdollisimman moni työkykyinen pääsee työn syrjään kiinni. Samalla ehkäistään syrjäytymistä.

Nuorisotakuuta vahvistetaan, osatyökykyisten työllistymistä helpotetaan, työn ja perheen yhteensovittamista edistetään ottamalla käyttöön uusi joustava hoitoraha ja porrastetut päivähoitomaksut. Yrittäjyyttä lisätään kasvattamalla kotitalousvähennyksen ylärajaa.

Hallituksen päätöksenteko on ollut liian sotkuista ja riitaista. Kiitosta ei prosesseista voi antaa, mutta päätösten merkitystä ne eivät haalenna.

Olen itse varma, kun päätösten sisältö aukeaa, myös kiitosta tulee. Tähän on mahdollisuus kun eduskunnassa  ryhdytään käsittelemään tehtyjä päätöksiä ja niiden vaikutuksia.

Sote-ja kuntauudistus ovat edenneet takkuisesti. Tällä hetkellä Petterin Orpon vetämä työryhmä sovittelee asiantuntijoiden selvityksiä yhtenäisiksi linjauksiksi. Työ ei ole helppoa, mutta se on tehtävä. Lähipäivinä saamme jo kuulla miten uudistus etenee.

Jo 1960 -luvulta lähtien on yritetty vahvistaa kuntien elinvoimaa ja uudistaa palvelutuotantoa.  Nyt on viimeinen hetki myös toteuttaa uudistus. Nykymallilla emme voi jatkaa, sillä kunnissa rahat loppuvat kesken.  Päättäjät eivät voi kunnissa enää varjella omaa etuaan ja vain tuijottaa tähän hetkeen.

Vappujuhlaa

Nyt juhlimme vappua ja suomalaista työtä. Perinteistä Porvariwappujuhlaa vietetään Mikkelin Kirkkopuistossa vappupäivänä klo 11-12. Tervetuloa kuuntelemaan vappupuhettani, tapaamaan tuttuja ja nauttimaan kokoomusnaisten valmistamaa simaa ja sillileipiä!

Vapun jälkeen toukokuussa kokoomuslaiset ministerit ja kansanedustajat kiertelevät ahkerasti Suomea. Myös meidän maakuntaamme on luvassa vierailuja. Näistä ilmoitetaan tarkemmin lähempänä. Maanantaina 6.5 kierrämme yhdessä varapuhemies Pekka Ravin ja kansanedustaja Markku Eestilän kanssa Pohjois-Savossa. Uusissakin vaalipiireissä tehdään  jatkossa hyvää yhteistyötä!

Hauskaa Vappua ja aurinkoista kevättä kaikille teille ystävilleni!

Ei anneta kielteisen tunnelman tarttua meihin vaan lähdetään mukaan "henkisiin ilmastonmuutostalkoisiin" !