Helmikuu 2012

Hyvää alkanutta vuotta ystävät

Vuosi alkoi vauhdikkaasti kampanjoinnilla Sauli Niinistön puolesta. Pitkä ja kova työ palkittiin vaalien toisella kierroksella, kun Sauli valittiin hurjalla äänimäärällä seuraavaksi presidentiksi. Suomalaiset kaipaavat presidentiltä, kuten päättäjiltä muutoinkin, vahvaa vastuunkantoa vaikeina aikoina. Mukavaa on, että Etelä-Savossa Niinistön kannatus oli erityisen korkeaa. Lämmin kiitos kaikille kampanjatyöntekijöille!

Torstaina Sauli Niinistö antaa juhlallisen vakuutuksensa eduskunnan edessä. Tilaisuus on erittäin juhlallinen ja odotettu. Saulista saamme vahvan vastuunkantajan, joka tekee työtä koko Suomen tulevaisuuden parhaaksi ja puolustaa suomalaisille tärkeitä arvoja: työntekoa, yrittäjyyttä, ahkeruutta ja huolenpitoa toinen toisistamme. Jennistä me suomalaiset saamme upean ja fiksun maanäidin.

Nyt tarvitaan vastuunkantoa!

Kokoomuksen eduskuntaryhmä järjestäytyi jälleen kevätistuntokauden alussa. Vanha puheenjohtajisto jatkaa. Saan jatkaa 1. varapuheenjohtajana ja työtä riittää. Edessämme on vaikea ja haasteita täynnä oleva kevätkausi.

Kevään asialistaa hallitsee julkisen taloutemme tervehdyttäminen. Menot ja tulot on saatava tasapainoon ja velkaantuminen pysähtymään myös Suomessa. Tällä viikolla alkavissa neuvotteluissa on tärkeä löytää sopu etupainotteisille toimille. Mitä enemmän luomme kasvun mahdollisuuksia ja teemme rakenteellisia uudistuksia, sitä vähemmän on tarvetta leikkauksille.

Tiistaina hallitus antoi tiedonannon Kreikan velkajärjestelyistä ja uudesta lainaohjelmasta. Helppoja ratkaisuja tähän ei olekaan. Ratkaisu saattaa löytyä, jos Kreikka hoitaa omat asiansa kuntoon. Kreikalle annetaan vielä mahdollisuus, mutta tie tulee olemaan vaikea ja lainarahojen maksu edellyttää tiukkoja lainsäädännöllisiä uudistuksia ja poliittista sitoutumista. Aiheesta lisää tämän viikon blogissani.

Maanpuolusta ja kuntakarttoja

Tällä viikolla hallitus vastaa välikysymykseen puolustusvoimauudistuksesta. Uudistus tehdään koska ikäluokat pienenevät ja pian on varuskunnissa 1500 ylimääräistä sänkyä ikäluokkiin nähden. Lisäksi säästötoimet kohdistuvat maanpuolustukseen. Etelä-Savossa leikkauslistalle joutuu tällä kertaa Savon sotilassoittokunta. Vaikka paikkakuntakohtaiset leikkauslistat on tehty puolustusvoimissa, on meidän eteläsavolaisten todellakin syytä kyseenalaistaa, miksi soittokunta ei jatka Maavoimien esikunnan yhteydessä, jossa soittokunnalle olisi jo valmiina hyvät harjoitustilat. Maakunnan kansanedustajat vetosivat soittokunnan säilymisen puolesta yhdessä puolustusministeriin.

Kuntauudistus etenee parhaillaan käytävillä kuntakuulemisilla. Maakuntia kiertävä kuntakartta on vasta virkamiestyöryhmän tekemä pohjaesitys keskustelun käynnistämiseksi. Nyt on aika ottaa kantaa ja hakea ratkaisuja, joilla palvelut turvataan ja luodaan elinvoimaa maakuntaan. Rakennetyöryhmän esityksen pohjalta aloitettu keskustelukierros saapuu Etelä-Savoon 14.3. Kannustan kaikkia katsomaan rohkeasti ja realistisesti tulevaisuuteen ja ottamaan kantaa uudistukseen. Maakuntamme väki ikääntyy nopeimmin ja nykyrakenteella emme pysty jatkossa palvelujamme turvaamaan.

Olen kirjoittanut useita blogi-päivityksiä uudistukseen liittyen. Voit tutustua niihin tästä. Kuntauudistuksesta käytävään verkkokeskusteluun voi osallistua osoitteessa www.owela.fi/kuntauudistus.

Hyvää kevättalvea

Ystävällisin ja kiitollisin terveisin


Lenita Toivakka