Hallituksen synty edellyttää kompromisseja

Vappuna Mikkelissä puhunut kokoomuksen kansanedustaja Lenita Toivakka iloitsee, että vaaleissa suurimmaksi puolueeksi nousseella kokoomuksella on nyt historiallinen tilaisuus olla keskeisimmässä roolissa uuden hallituksen kokoamisessa.

–  Hallituksen muodostaminen edellyttää kuitenkin kaikilta tulevilta hallituspuolueilta entistä ponnekkaampaa sovittelunhalua ja kykyä kompromisseihin.

Toivakka otti kantaa myös Portugalin apupakettiin. Hänen mielestään Etelä-Euroopan maiden epävakaa tilanne voi nopeasti johtaa uuteen rahoitusmarkkinoiden häiriöön.

– Talouden kasvu Suomessa on tämän vuoksi tällä hetkellä herkällä pohjalla. Meidän on yhdessä löydettävä ratkaisut Euroopan talouden vakauden turvaamiseksi ja estää Portugalin ajautuminen hallitsemattomaan maksukyvyttömyyden tilaan, joka voisi levitä laajemminkin Eurooppaan.

Toivakka toteaa, etteivät ratkaisut ole helppoja tai mieluisia kenellekään!

– Mutta ne ovat välttämättömiä suomalaisten työpaikkojen ja Suomen valtiontalouden turvaamiseksi. Kannan muodostaminen näihin kysymyksiin on eduskunnan ja hallitusneuvotteluihin osallistuvien puolueiden ensimmäisiä tehtäviä.

Lisätietoja: Kansanedustaja Lenita Toivakka, p. 050 512 2928