Elokuu 2013

Hyvät Ystävät

Kesä tuntuu vielä jatkuvan ja aurinko jaksaa paistaa. Eduskunnan kesätaukoon mahtui runsaasti järviluontoa, monipuolisia kesätapahtumia sekä riittävästi lepoa ja latautumista loppuvuoden työrupeamaan. Uusi perheenjäsenemme australianterrieri Ringo toi myös omat auringonsäteensä perheen kesänviettoon. Hän on hurmannut meidät kaikki. Ringon iloisuus ja uteliaisuus tarttuvat ja maailmaa saa katsoa aivan uusin silmin.

Kokoomuksen pitkäaikainen kansanedustaja ja kokenut Etelä-Savon kiertäjä Ben Zyskowicz vieraili tänäkin kesänä maakunnassamme. Heinäkuun lopun kierros oli jälleen onnistunut. Tapasimme tuhansia ihmisiä kesätapahtumissa mm. Mäntyharjussa, Hirvensalmella, Kangasniemellä, Puumalassa, Juvalla sekä Savonlinnassa ja Mikkelissä. Kävimme satoja keskusteluja ja saimme paljon evästystä eduskuntatyöhön sekä kannustusta päätöstentekoon isojen uudistusten läpiviemiseksi ja isänmaan pelastamiseksi.

Elokuu on ollut syksyn eduskuntatyöhön valmistautumista. Ministeri- ja eduskuntaryhmien kesäkokouksissa pohdittiin tulevaa syksyä ja käsillä olevia haasteita. Mikkelissä yhteistyön hengessä viime viikolla kokoomuksen ja keskustan kohdatessa etsittiin ratkaisuja hyvinvointimme kohtaamiin haasteisiin. Voisi puhua syntyneestä ja vallinneesta Mikkelin hengestä, joka tuntui miellyttävän Mikkelin torilla läsnä ollutta yleisöä.

Politiikassa viime aikoina vallalla ollut riitely ja nokittelu tuntuvat kyllästyttävän ihmisiä. Tätä palautetta olen saanut paljon myös kesän aikana kierrellessäni maakunnassa.

Kävimme eteläsavolaisten kansanedustajakollegoiden kanssa Juvalla tutustumassa paikalliseen salaatti- ja tryffelituotantoon, Rantasalmella kunnan terveydenhoitoon ja paikallisten naisyrittäjien yhteistyöhön sekä Pieksämäellä menestyvien, kansainvälisten yritysten arkeen.

Rakenneuudistusurakkaa

Kataisen hallitusta on syytelty päätöksentekokyvyttömyydestä. Budjettiriihessä hallitus kuitenkin jälleen kerran osoitti epäilijöiden arvostelun mitättömäksi. Päätösten mittakaava on merkittävä. Kokonaisuuden tavoitteena on kuroa umpeen pitkällä aikavälillä syntynyt kestävyysvaje eli julkisen talouden tiedossa oleva menojen ja tulojen epätasapaino.

Rakennepaketti koostuu isoista ja pienistä uudistuksista, jotka koskettavat kaikkia. Julkisen talouden menot ja tulot on saatettava tasapainoon, työntekoa on lisättävä ja siihen on myös kannustettava paremmin. Työelämää koskevat ratkaisut tehdään työmarkkinaosapuolten kesken. Maltillinen palkkaratkaisu on kaiken a ja o.

Eduskunnan syysistuntokausi alkaa ensi viikolla. Luvassa on työntäyteinen syksy. Toivottavasti ei kuitenkaan täysin eripurainen. Asioista pitää erimielisyyksistä riippumatta pystyä keskustelemaan rakentavasti ja löytämään yhteisiä ratkaisuja. Nyt tarvitaan lisää vastuunkantoa ja tosiasioiden tunnustamista. Itsekseen on helppo ratkoa ongelmat, mutta nyt tarvitaan yhteistyönhenkeä ja kykyä sopimiseen. Tarvitaan lisää Mikkelissä syntynyttä henkeä myös eduskuntaan

Halua ja intoa jatkaa Naisten Liiton johdossa

Kokoomusnaiset ovat olleet ahkeria ja uusi ohjelmaluonnos lähti lausuntakierrokselle yhdistyksiin. Aivan uusi Mahdollisuuksien Maailma on tulevan toimintamme ydin. Odotamme runsasta palautetta ja paljon aloitteita edustajainkokoukseen, joka pidetään Kouvolassa marraskuussa. Kokouksessa hyväksytään poliittinen ohjelma ja valitaan liitolle uusi puheenjohtajisto. Olen käytettävissä jatkamaan puheenjohtajana myös tulevalla kaksivuotiskaudella.

Hyvää kesän jatkoa