Armeijassa pärjää soveltuvuudella, ei sukupuolella

Kokoomusnaisten Toivakka: Armeijassa pärjää soveltuvuudella, ei sukupuolella

Kokoomusnaisten puheenjohtaja, kansanedustaja ( kok) Lenita Toivakka kummeksuu kansanedustaja Jussi Niinistön (ps) lausuntoja naisten roolista puolustusvoimissa. Niinistö julistaa armeijan olevan miesten koulu ja haluaa naisten keskittyvän mm tietotekniikkaan ja lääkintähuoltoon eli tehtäviin, joissa ei tarvita fyysisiä valmiuksia ja miehisiä ominaisuuksia.

"Niinistö ei taida muistaa, että naiset ovat jo vuosia saaneet suorittaa vapaaehtoista asepalvelusta vaativissakin tehtävissä. He eivät ole tälläkään hetkellä vapaaehtoisen asepalveluksen kautta ainoastaan konttorityöntekijöitä, koska Suomen armeijassa tehtäviin valitaan pätevyyden ja soveltuvuuden, ei sukupuolen, perusteella. Naisia koulutetaan siis aivan samoihin tehtäviin kuin miehiä ja koulutuksen sisältö on molemmille sukupuolille aivan sama", muistuttaa Toivakka.

"Vaikka yleistä asevelvollisuutta en kannatakaan,olen järkyttynyt Niinistön naisia väheksyvästä asenteesta. Haluaako hän romuttaa myös naisten mahdollisuuden sotilasuraan vapaaehtoisen asepalvelun kautta? ", ihmettelee Toivakka.

"Suomen armeija tarvitsee parhaat mahdolliset voimat jatkossakin ja siksi pitäisin hyvänä, että naiset saisivat paremmin tietoa armeijan tarjoamista mahdollisuuksista. Jatkossa esimerkiksi kutsuntakirjeet voisi lähettää myös nuorille naisille, jotka halutessaan voisivat osallistua kutsuntoihin", toteaa Toivakka lopuksi.